10009 parties - 6510 venues

Most parties in one place.


10009 parties
6510 venues

Most parties in one place.


Világom koncert (FONÓ, 09.08., 20.00 óra)

https://www.facebook.com/events/854249021853768/

 

Az Attacca világzenei együttes Világom című CD lemeze 2020 szeptemberében a Hunnia Records gondozásában jelent meg. 

A klasszikus zene és a kortárs jazz formanyelve, eszközei, kifejezésmódja mellett - a kompozíciós gondolkodás mentén - az Attacca zenéjében hangsúlyosan jelenik meg az autentikus népzene is, színesítve az összhangzást. A Kárpát-medence népzenéi, s ezen belül a Bartók Béla és Kodály Zoltán által is kutatott magyar parasztzene tiszta forrása inspiráció és útmutató is egyben, hasonlóan a két zeneszerző XX. századi műveihez. A Világom zenéje mellett megjelenik a koreografált tánc, több saját anyaghoz komponálva. Utalva ezzel különböző tájegységek táncaira, melyek évszázadok óta részei a magyar népi kultúrának, a hagyományoknak. Szerepel a lemezen egy Bartók Béla (1881-1945) népdalfeldolgozás - illetve az őt 1936-os törökországi gyűjtőútján kísérő - Ahmed Adnan Saygun (1907-1991) török zeneszerző zongorára írt egyik kompozíciójának zenekari átirata is.
A CD borítót Mészáros Erzsébet népi hegedűművész grafikai munkája díszíti.
 
Az együttes 2019 nyarán hazai világzenei fesztiválokon lépett fel és adott több budapesti koncertet is.

Az Attacca új énekesével a Zeneakadémia Népzene tanszékén végzett Fekete Bori népdal énekessel, rádiós népzenei szerkesztővel, televíziós műsorvezetővel 

2020 októberében mutatkozott be a budapesti OPUS Jazz Club színpadán.

 
Hangfelvételeiket rádiók (MR3 Bartók, Karc FM, Jazzy Rádió stb.) sugározzák, emellett világzenei és jazz műsorokban több zenés interjú hangzott el a zenekarral. Az Attacca zenéjével határon túli rádiók (Kolozsvári Rádió, Pulzus Rádió Beregszász, Szabadkai Rádió, RÁDIO PATRIA Bratislava) műsoraiban is bemutatkozott. Emellett spanyol, görög, török, portugál, brazil stb. külföldi rádiók adták le az Attacca zenéjét.

 

Az együttes tagjai:
Fekete Bori (ének), Horváth Móni (szaxofon, kaval, fuvola, ének), Mészáros Erzsébet (hegedű),
Hetessy Csaba (zongora), Dénes Ábel (nagybőgő), Bordás Zoltán (ütőhangszerek).
Közreműködik: Bodnár Dániel (tánc)  

Contact us


info@partyajanlo.hu

+36 30 8354182


I acceptthe rules.